Galerij: Puerto Natales, Chili

Puerto Natales zonsondergang

De meeste mensen gaan naar Puerto Natales om van daaruit de natuurpracht van Torres del Paine te verkennen. Waarschijnlijk zal ik er om dezelfde reden terugkeren. Als de wind niet te grauw is en de wolken geen overvloedige regen meebrengen, loont het de moeite om de avond door te brengen aan de kustweg van het rustige stadje. Het uitzicht op de fjord doet dromen. Eigenlijk ligt voor je een stukje Stille Oceaan, bijna volledig omgeven door bergen. Enkel een zeekanaaltje dat zich ergens tussen twee bergen door perst, verbindt de ‘Fiordo Última Esperanza’ met de oneindige oceaan. Het lijkt alsof de aarde er uiteengerukt is en het zeewater door alle mogelijke spleten van die vernieling zijn weg vindt. Met dat uitzicht voor je pieker je niet. Je mijmert. (en je neemt af en toe een foto:)

6 reacties

 1. Kip. Allesomvattend woord. Essentieel, ook daar waar de natuur ooit verwoestend om zich heen greep. Daar waar enkel een tempelier zich staande hield. En jij nu op de tekens letten moet … Neen, sterk bezig man. Hoop dt de lessen Spaans je bevallen. Si. Siiiiiiii. Ps benieuwd of j al ceres tegen gekomen bent😏

  1. Kip. Inderdaad essentieel. Ik heb de tekens van de tempeliers in het vizier, ge kent me he: op dat vlak ben ik bijzonder scherp. Als ik een ceres tegenkom, zal ik er zeker een paar opsturen! Dat zult ge wel appreciëren! Di sooolitooooo

 2. veel woorden zijn er niet aan toe te voegen,
  gewoon naar die prachtige foto’s kijken en mijmeren,ja!!
  probeer dat nu ook te doen terwijl ik de foto”s bezie,maar Jonas komt hier met zijn fietske!,
  terug naar de pampers!

 3. Ik moet opeens aan de graaf van montecristo denken….. enfin was niet in die regio maar toch…. die foto’s, de sfeer,…. pater faria zou trots geweest zijn op u!! (snik rip pater faria)
  Trouwens, op deze blog moet nog wel een voorstelling van de schrijver komen vind ik!!!

  1. Haa, de graaf van monte-cristo. Dat is nu toevallig. Heb mijn tweede lectuur ervan tijdens deze reis hervat…jaja, het zijn weer grootse leesdagen. Uiteraard blijft de gedachtenis aan pater faria nazinderen. En op deze blog voel je de aanwezigheid tussen elke regel door!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *