De marmergrotten van Lago General Carrera

Hoewel we al maanden het Zuid-Amerikaanse continent hebben verlaten, spelen onze avonturen nog dikwijls in onze hoofden. De prachtige marmergrotten van het Lago General Carrera zijn een van de herinneringen die ons altijd zullen bijblijven.

De ferry tussen Hoek van Holland en het Zuid-Engelse Harwich is zo groot dat de milde zeedeining slechts vaag voelbaar is. Vanuit  comfortabele draaistoeltjes aan een rond, houten tafeltje turen we naar buiten, haar het blauwgrijze kanaal dat aan de horizon op een witgrijze hemel botst.

Na een poos relatieve rust in en rond België zijn we weer op pad en ik besef dat ik sinds mensenheugenis geen letter meer op mijn blog heb geschreven. Nochtans hebben Natalia, Mora en ik dit jaar heel wat beleefd. Zoals in april, toen we op een bootje, oneindig veel kleiner dan deze ferry, een fractie van het Lago General Carrera ontdekten.

Het motorbootje bracht ons, helaas zonder Mora, naar de marmergrotten van het meer. Terwijl de gids werkelijk in elke rotsformatie beelden zag, van King Kong over heksen tot weet-ik-veel-wat, genoten we van wonderlijk, marmergesteente dat door water en vulkanen tot hun huidige vorm werd gesmeed. Dankzij een impact van miljoenen jaren lang zijn verschillende rotsen uitgehold, terwijl een verleden met kokend water bubbeltjes in het gesteente heeft gecreëerd, zoals hier:

De milde golfslag van het water weerspiegelt op het marmer en geeft er een speels, dynamisch karakter aan. Verwondering. Weeral.

Maar oordeel vooral zelf.

3 reacties

  1. Jaja, een paddestoel, een diamant,… ik snap de gids helemaal met King Kong, heksen en prinsessen.. Nee, serieus nu, het is fabelachtig mooi! De kleuren, de schijnbaar poreuze materie… wat de natuur al kan doen na miljoenen jaren wellicht… Mooie setting voor een film. Pirates of the Caribbean? De kleuren vandaag en daarginds in Engeland zullen wellicht wel anders zijn nu (-:

  2. ja!!!geweldig,hemelsblauwe sprookjespaleizen,dinosaurussen,
    onvoorstelbaar!een geweldig groot sprookje kunnen we wel zeggen!
    prachtige,geweldige foto’s en beschrijving!
    bien escribido!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *